Har du overvejet at investere i kryptovalutaer såsom Etherum, Ripple, IoTA og Bitcoin? Sidstnævnte er uden tvivl markedets mest omtalte kryptovalutaer og derfor kaster vi i dag et blik på hvad det vil sige at investere i Bitcoins.

Hvad er Bitcoins?

Du kan læse på mange forskellige hejmmesider om Bitcoins, men vi kan også kort sagt fortælle dig at Bitcoin som sagt er en kryptovaluta. Denne kryptovaluta fungerer ligesom andre almindelige valutaer som fx den danske krone, og du kan købe varer for Bitcoins.

Men Bitcoins adskiller sig fra valutaer som fx den danske krone, da der er tale om en decentraliseret valuta, som ikke har en central styring. Derudover er det kun en digital valuta og du kan ikke få den i fysisk form.

Er det klogt at investere i Bitcoins?

Du kan ikke få et klart svar på hvorvidt det er smart at investere i Bitcoins. Der findes personer, som spår at kryptovalutaens værdi vil stige, og andre siger at den ender med at dø om nogle år. Med investering er det altid svært at spå om fremtiden. Måske tror du på Blockchain teknologien, men det betyder ikke nødvendigvis at Bitcoin vil blive den primære kryptovaluta i sidste ende.

Hvordan tjener du penge på Bitcoins?

Med Bitcoins tjener du i bund og grund penge på at købe dem, når den står til en lav værdi og at sælge dem, når den er steget i værdi. Her kan du tjene differencen mellem hvad du købte Bitcoins til, og hvad du solgte dem til.

Det lyder sikkert attraktivt, men husk at der naturligvis også er en risiko for at du køber Bitcoins til en værdi og at den derefter falder i værdi. Hvis du køber Bitcoins til en værdi og sælger dem til en lavere værdi, ender du op med at miste penge. Men det kan være en risiko, som du er villig til at løbe.